På bild, på bild



Veronica Maggio - Vi kommer alltid ha Paris

På väg till Frankrike med Nelly. Inte Paris, i och försig, men den här låten är lika underbar för det.
See ya there, maddafakkas!

(Ska försöka få tag på en dator någonstans och blogga lite, men framförallt ska jag glassa runt och bara vara malplacerad svensk turist. Lite för ful för Frankrike, liksom. Äsch, det kommer gå bra, vi kan låtsas att jag hittar någon snygg Jean-Pierre de la Bleubleublie som jag blir kär i. Vad fint! Oj oj, uppsatsparentes for the win.)


Je nest sais quoi


Agera fransk pedofil.

Sitter här med en charmigt ojämn mascaramustasch, exclusively for you chéris.
Snubblade mellan alla affischer som ligger på mitt golv in på Nellys blogg och upptäckte med blandade känslor att 1) min käraste vän har publicerat sin packningslista, 2) den är dessutom mycket underhållande - vilket jag skulle kalla en konst, och 3) jag själv har ju inte gjort det här.
Skamligt för någon som ska kalla sig bloggare, då bloggare och blottare än ungefär samma sak.
Ni ska få veta allt, varesig det är intressant eller så tråkigt att öronen skrumpnar och faller av. Därför, mina vänner, tillåt mig nu presentera

ESTERS FULLKOMLIGT AWSOME och ganska vanliga PACKNINGSLISTA

Underkläder och strumpor
cause people need that, surprise surprise.
En massa kläder: Soldress, klänningar x2, shorts x2, långbyxor, hujedanes mycket tröjor, kofta, beige vårjacka.
Skor: Seglarskor och svarta pumps. Det ena för att vara plattfotad och bekväm i. Det andra om man skulle ha lust att strutta runt i världen 12 cm längre.
Fluxisjalen som jag köpte vid Nellys landställe för att den är så jävla grym. Det är en "ringscarf i årets modefärger från Paris" (ja, den är inhandlad i en 60-talsbutik). Double sexy.
Emilmössan för att vi har ett okomplicerat förhållande och den passar mitt huvud.
Smink. För utan smink känner jag mig bar, naken, exposed, rädd. Nejdå. Men oftast är jag inge' vacker utan spackel.
Hygienartiklar i största allmänhet, ärligt talat. Jag bara faller av stolen av tråkslag.
Volymmousse, för att det behövs. Mitt hår har en tendens att se ut som ett litet visset bananskal. Alternativt någon slags á la Knyttet-puff. Pappa säger jämt "men ditt hår har ju FALL!" och jag undrar stilla "på vilket jävla plan?". Möjligen FALLER det ner i ögonen någon enstaka gång. I övrigt är det platt som en skånsk slätt.
Bindor, Nelly, idag är det vi som chockar. 
Mitt afrikanska tyg som det står något jättekaxigt på, på något litet afrikanskt språk. Har glömt vad, på mitt förra stod det "nani kama mama", "inget går upp mot mamma". Lite väl morsgrisigt kanske. I varje fall är det jättepraktiskt att ha på stranden, för det torkar snabbt.
Gosedjur för att jag innerst inne är en liten larvig tös. Behöver någon att hålla i när jag sover. Nelly skulle eventuellt verkligen inte uppskatta om jag kom nerdimpande i hennes säng mitt i natten som en annan fransk le perv för att jag behövde någon att krama. 
Solkräm för att JAG SKA PRESSA SOL MOTHERFUCKERS! 

Och en massa annat ganska tråkigt.


Nej vet ni, nu ska jag sova. Flyget går tidigt imorgon. Tjohej, nu bär det iväg!
Je t'aime.


 

Le pack



Packar inför resan till Frankrike med fröken Nelly. Har jag tagit upp det? Kommer inte ihåg faktiskt. I alla fall. Jag har ju inte kommit sådär fabulöst långt, och det är förmodligen det mest förlåldrande som finns. Jag känner nästan hur ögonbrynen blir fluffiga och vita vid tanken på mig själv enformigt malande på om hela min oändliga packlista. 

Så här är en awsome emu jag träffade på Kolmården igår.





Hehe, du gjorde min dag raring!




  

Emo kid



Ovidkommande emo-bild på mig med plattat hår och Nelly i smink.
Jag har bloggtorka. Har någon ett förslag på vad jag kan skriva om?



Men nu än sålänge vän

Jag har inget att skriva om, så här får ni en av mina absoluta favoritlåtar.



Länge leve Hans Oskar Linnros.



Måste ta sönder dig



Jag är en fan av att göra om kläder. Men jag kan inte säga att jag är en fantastiskt bra sömmerska, tyvärr. Jag tycker att det är aptrist att gå efter mönster, har också lite light-trauman från mellanstadiet. Min krulliga syslöjdslärare ville inte hjälpa mig när jag behövde hjälp. Den här scenen upprepades - och jag skojar inte! - varenda jävla lektion.

Ester: Jag fattar inte!
Lärare: Men Ester, läs instruktionääär. (Ja, hon uttalade det med ä.)
Ester: Har gjort det, fattar fortfarande inte!
Lärare: Men läs instruktionärna Ester.
Ester: MEN JAG FÖRSTÅR DEM INTE. 
Lärare: Men du måste ju kolla på instruktionärna.

Sedan, som om det inte var nog. När jag väl FICK hjälp, slog hon upp instruktionshäftet och boxade mig på axeln.

Lärare: Estääär. Det här är matte, ser du! (För er som inte känner mig så väl: jag är inte enormt tänd på det här med tal och ekvationer och vad det nu heter. Det är helt enkelt inte 6y. Hehe.)

Det låter kanske inte så farligt, men jag kom ju liksom ingenvart. De där instruktionerna var skrivna på fornlänska, eller så var jag värsta rikspuckot.
Nog om det. Jag ger inte mina plagg ett fint och sofistikerat lyft genom att sy in och puffa upp. Jag klipper av istället. "Lyxluffare" är ett ord jag hittade i en tidning, passar bra in på ett aktuellt moment i min stil. Det finns ganska många olika. Kikki, som ju kan sådant, kallar mina kläder för "boyfriends", helt enkelt för att jag gillar herrkläder. I min familj är det bara Iris, som är 9 år, som får ha sina kläder ifred. 

Så nu har jag börjat klippa kläder så fort jag har tråkigt. Nej, det är inget bratsnobberi, inget hån mot fattiga människor som har söndriga kläder för att de inte har något. Ingen slags champangevaskande jag-har-råd-jargong. Det är ett val - mitt stilval. Sedan kan jag försvara mig med att de stympade kläderna i de flesta fallen ändå är begagnade.



Jättemärklig väst som jag impulsköpte för en tjuga i Göteborg. Klippte den strax ovan naveln.



En gammal t-shirt som jag ärvt av min gudmor. Gillar inte schlager (längre), så jag gjorde något slags brottarlinne av det och tänkte att då får jag väl vara ironisk. Förlåt, Lotta. 




Ojoj. Sjumilainlägg. 

 

Click it



http://svtplay.se/v/2435614/abc/24_5_19_15?cb%2Ca1366518%2C1%2Cf%2C-1%2Fpb%2Ca1366516%2C1%2Cf%2C-1%2Fpl%2Cv%2C%2C2435614%2Fsb%2Cp103287%2C1%2Cf%2C-1
 <- Fan vilken ful länk, men jag syns i 01.52, haha!

http://www.direktpress.se/sodermalmsnytt/Nyheter/Elever-i-demonstration-mot-lararflytt/

http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/nyheterna_stockholm?title=tv4nyheterna_stockholm_19_14&videoid=1654196




Om strejken



Om någon är intresserad av den fullständiga historien ur mitt perspektiv.
Ganska humorfattigt, för en gångs skull. Håll till godo och stå ut med det. Jag är fett tråkig live.


LD = 6y



Lyssna från ca 19.20, där börjar inslaget om vår strejk.
Fett tuffa vi är!

Mitt hjärta glöder



Jag får nästan ont i hjärtat. Så vackert; vacker människa, vacker video. Vacker låt.
För att vara ärlig tänkte jag först; blir det inget mer? Men sedan börjar man leta mönster. Man förstår. Nej, inga psykedeliska mönster - beteendemönster mera, det är meningen.
LagomRecords på Youtube kommer bli helt paj av allt mitt spammande.

Ni som nu tänker hatkommentera om Daniel Adams-Ray. Dra åt helvete, eller så får ni vässade pennor upp-petade i näsborrarna. Den här pojken är min husgud, och du skall ej häda gud!




Ricks äff-ämmmm

Nu är jag hemma från två konserter i rad. Starkt, med tanke på att jag var på två konserter hela förra sommaren. Först Childhood-galan på Grönan. Som man kan läsa nedan, jag och Martina came to see the Maggio. Och fick lite Darin ofrivilligt på köpet.

Men jag såg drottningen på nära håll faktiskt. Var tvungen att vända mig till Martina och skrika "VIP VIP!". 
Vi stod pressade mot ett staket med tusen fotografer kånkandes på kameror med trettio meters objektiv mage mot rygg.
De pratade på riktig härlig stockholmska, ni vet e-betoningen och hela köret! En av dem sade åt oss att inte knuffa honom när drottningen anlände. Han väntade runt en halvtimme, sedan kom hon seglande och hans kamera fick typ kåtslag och klickade cirkus tio gånger per sekund. Sedan sa han "tack" och stack sin väg. Fan vad ovärt! 

Efter att ha sett uppträdandena, och fått öronen gravt misshandlade av Darins fuckade "Viva la vida"-cover, drog vi direkt till Kungsan och Rix FM-festivalen sponstrad av McFlurry där vi gosade in oss ordentligt i publikhavet, tittade på Mohombis olika stadier i juckande och försökte undvika att vidröra de svettiga personer med hockeyfrillor som var placerade rakt framför oss allt för mycket.

Sedan stack bruschan hem och jag mötte upp Edith och Linn. Mina fötter mår inte så bra, men det gör jag!




Vackra Veronica sjunger "Jag Kommer" helt felfritt.



Martina derpar lite innan föreställningen.



Min jättevackra inzoomade Darin-pic.



Tove Styrke är tuff i sin märkliga hårkreation.



Christian Walls och Veronica Maggio sjunger "Mitt hjärta blöder". The punkt of the höjd på föreställningen, om ni frågar mig.



Fin bild av Edith på Rix FM i Kungsan måste också ha en plats.



Liksom Ola Salo för att han är grrrym.



Bildbomb. Prat om mig själv. Jag börjar spåra ur.

Nudeleskapader



Jag sitter och försöker äta nudlar på ett någorlunda sofistikerat vis. Det går milt sagt sådär. Mina nudeleskapader brukar sluta med att jag har soja lite här och var. <- Nej, jag ligger inte med nudlar, även om det låter så.
Bilden är inte menad att vara seriös, tyvärr blev den det. Dock kan vi roa oss med att det går att spegla sig i min näsa. 

Ska iväg och se vackraste Maggan på Grönan, jag lovade ju. Med mig har jag bruschan.
Sedan ska jag förmodligen trycka upp några flygblad, får se lite. Det här inlägget är ganska ovärt att läsa. Vi ses.



Derpederp

Det är ganska mycket med kampanjen just nu, så blogginläggen kommer förmodligen vara ganska bristfälliga. Däremot ska jag försöka hålla er uppdaterade om vad som händer. Håll utkik efter en krönika i DN på måndag också!



Sålänge bjuder jag på en jättefin derp-pic som jag tog inne på en Weekdayaffär innan den blonda personen på bilden sade till att man inte fick fota. En liten perversitet, jag är väldigt förtjust i att stå i bakgrunden (särskilt synas på avstånd speglar då) och se lite sär ut.

 

Ett till exempel. Bara lite fulare. Nä, nu ska jag fortsätta överanstränga min urgamla dator. Hej sålänge.




Skolan brinner nu



En ny skolreformen ska träda i kraft. Hjälp oss att rädda våra bästa lärare från degradering.



Sista

(De andra två var för svåra, så här kommer the last one)

En låt från din barndom



Min härliga barndomslåt med sin porriga 90's-musikvideo.
Vengaboys - Boom Boom Boom (I want you in my room).


Frågerond 4

Postat av: maria

Jag vet att du är mitt största fan men varför tycker du att jag är så fantastisk egentligen?

2011-05-16 @ 22:09:30
URL: http://kontrarevolution.blogg.se/


Svar: För att du driver en bra blogg om en bra människa, och för att du är jätterolig.  




Postat av: Anonym

hur lång är du? och hur mycket väger du? (exakt) :)

2011-05-16 @ 22:22:36


Postat av: Anonym 

hur lång är du?
vad vill du bli när du blir stor?
favorit låt? favorit färg? :)

2011-05-17 @ 18:08:54


Svar till båda: Jag är 1,70 lång nästan på millimetern, och väger kring 50 kilo. När jag blir stor vill jag hålla på med kultur; teater eller musik allrahelst. Jag är också väldigt inne på det verbala och skriver mycket poesi (läs i min andra blogg Tussilagobarn), hoppas jag kan göra något av det.
Favoritlåt har jag svarat på ett antal gånger, det är fortfarande "Beautiful Ones" med Suede. Favoritfärg är svart, vitt och allt däremellan.

    

Frågerond 3 - de oseriösa kompisfrågorna

Postat av: Bruschan tha knuug (Esters anmärkning: ja, det är Martina)

Shulululuuu
Nuuu ska vi se.... Hähähä...
Varför får inte jag kleta ner dig med tandkräm och kaviar?
Hur är en perfekt dag i ditt liv?
Bästa minnet?
Pinsammaste filmen (bah för att jävlas så måste du lägga upp den isf)
HOHOHO. Puss och shululu <3


Svar: 1) Det där låter inte alls bra verbalt om man inte fattar poängen. Till övriga: det handlar om det där buset, ni vet, när man ska lägga något äckligt i en sovandes hand och sedan kittla den i ansiktet. 2) Bara oväntat mysig. Eller så innefattar den en idol. 3) Långholmen förra sommaren, bland annat. 4) Nej nej nej.




Postat av: Nelly

Vet du att jag har planerat, ända sedan innan jag startade min första urblogg, att ha en frågestund om jag någon gång hade fyrtio läsare eller mer och att jag skulle ha EXAKT den rubriken? (det där var en fråga)

Favoritlåt? Favoritfilm? Favoritbok? Hur skulle du beskriva dig själv med tre ord? Vilken film/bokkaraktär anser du dig vara mest lik?
...
Kan man dansa macarenan på en skorsten? Finns Dumbledore eller dyrkar jag fel person? Är jag dum i huvudet?


Svar: 1) Nu vet jag. 2) Beautiful Ones med Suede. 3) Lejonkungen säger vi. 4) Just nu gillar jag Här ligger jag och blöder av Jenny Jägerfeld. 5) Helt jävla skruvad. 6) Timon i Lejonkungen. 7) Om man inte är rädd för smuts, men fråga 118 118, de kan sånt. 8) Ehh... fantasi är nyttigt, vännen. 5) Nej, smartass.


(Lite väl internt kanske)


Frågerond 2

Postat av: Hannah

Om du fick välja mellan att aldrig mer höra Daniel, aldrig mer höra Oskar eller aldrig mer höra Snook, vad skulle du välja?
Den var ju lagom kluuurig! :)

2011-05-15 @ 22:51:22
URL: http://twelwe.blogg.se/


Svar: Ond människa som ställer frågor om sådant. Men det är inte så svårt. Jag skulle välja att fortsätta lyssna på Snook, av det förklarliga skälet att det är 2 in 1. Och att de är bäst!




Bildbevis. Copyright Ester 2011. Fuck yeah.


Postat av: Anonym

Du kanske har skrivit det här någon gång redan meeeen:
Hur många gånger har du sett Oskar,Veronica och Daniel? Har du något speciellt minne med någon av dem?
Vore kul att höra! :)

2011-05-16 @ 14:56:35


Svar: Nej, jag har nog inte skrivit något om det vill jag minnas. Jag har sett Oskar Linnros och Daniel Adams-Ray prick en gång, det blir fler i sommar och höst. Jag träffade Oskar när jag delade ut blommor på Allsång (se den fruktansvärda historien här) och såg Daniel på Cirkus den 24 mars i år (se den något osammanhängande storyn här). Veronica Maggio har jag sett två gånger (se historierna här och här). Och jag är jättepinsam och awkward live, så jag har nog inget minne jag är stolt över. 
Jo, det har jag visst. Oskar tyckte att min folkdräkt var fin, jag fick en kram av Daniel och pratade pyttelite med Veronica.

Aah, nördminnen för livet.


 

Frågerond 1

Jag börjar besvara frågorna, men frågestunden är öppen till say fredag. Fortsätt!



Postat av: Linn

1. Vilken tid har varit den bästa i hela ditt liv?
2. Saknar du BG?
3. Vad ska du göra i sommar?
4. Vilka anser du vara "dina bästa kompisar"?
5. Vilka tidningar läser du?
6. Hur ser en helt vanlig dag ut för dig? (Från morgon till kväll)
7. Vilket är det roligaste minne du har haft med mig? :D
8. Varför började du blogga?
9. Vilket gymnasium tänker du börja i?
10. Vilket är ditt hatämne i skolan? Varför?

2011-05-15 @ 21:18:27
URL: http://piinkorchid.blogg.se/


Svar:
1. Vår bästa tid är nu, vill jag svara. Men eftersom jag igår hade ett nervöst sammanbrott, tröståt en massa knäckebröd, lade ihop dåliga svordomsramsor och sparkade passivt-aggresivt på köksstolar p.g.a. det vidriga fenomenet läxor, kan jag säga att min bästa tid är snart. Bara att hoppas, liksom.

2. (För er som inte vet; BG är en förkortning av Björngårdsskolan, där jag tillbringade mitt liv från det att jag var 6 år tills jag skulle börja sjuan). Nej, det gör jag inte. Förmodligen förväntas jag göra det, men mellanstadiet för mig var en ganska konstig period. Däremot saknar jag kompisarna från tiden, och jag kan bli lite nostalgisk när jag går förbi.

3. Gå på konserter, sola och vara med kompisar. Kommer förmodligen också tillbringa mycket tid på Gotland bland fåren och i Skåne ute på slätterna. Låter som en friluftsmänniska, men dessa koncept är oundvikliga. Lisa Marklund hade himlen runt hörnet, jag har fåren. Och enorma skånska rapsfält där ungefär 10 000 obehagliga bönder skulle kunna gömma sig om de hade lust. Skämt åsido. De skånska bönderna är snälla.

4. Tjejerna från min gamla klass, Saga-Li, bruschan Martina, Nelly, Kikki och väldigt många fler. Men det är dessa människor jag umgås med mest.

5. DN, Metro, City, Södermalmsnytt, Svenska Dagbladet, ibland Fria Tidningen, VeckoRevyn undantagsvis.

6. Eftersom jag älskar att prata om mig själv, skulle det behöva en egen bibel ungefär.

7. Shieee. Svårt att välja. Vårt "kina-party" i trean kanske? Författarförsöken i femman? Eller varje gång vi nära på dött av skratt åt konstiga saker? 

8. För att jag gillar att prata om mig själv.

9. Något som har en vettig teaterlinje och helst ligger ungefär tre meter från min port.

10. Matte för att det är svårt. NO för att det är trist. Franska för att jag själv är lat och inte orkar ta tag i mina studier = halkar efter på lektionerna. Och klagar över läraren, onda barn.   




Det här var ju skitkul för mig! Och kanske rätt tradigt för alla andra, hehe.



Lite allt möjligt som inkluderar Snookarna

En låt som får dig att skratta 



Själva frågan är lite märklig. Det är INTE ofta man sitter och typ garvar åt musik, tycker jag. Men det här är väl så nära man kan komma. När man tänker på att dessa gossar senare skrev fantastiska låtar som Annie Hall och Medan vi faller, så känns det här så hysteriskt omoget. Sedan att låten har typ sådär noll handling är också ganska kul. Och fastän jag är praktiskt taget allergisk mot folk som säger fitta i allmänhet, så har Snook gjort det igen. Med Superfitta. Sexy sexy sexy!


En låt du kan spela på instrument



Hej virtuosen. Jag är helt pinsamt omusikalisk, och inte det minsta stolt över det. Eller så är jag bara för lat för att lära mig spela något instrument. I alla fall, om jag friskade upp minnet skulle jag nog klara refrängen på en synth.
I övrigt tycker jag att Bad av Michael Jackson är en superb låt.


Enl åt du skulle vilja kunna spela på instrument



Eftersom texten är underbar, skulle det ju vara bra att kunna kompa lite grann också. Men tyvärr kan jag inte ens höra vad det är för olika instrument, se ovan - helt fuckat ovirtuos. Tycker mig höra gitarr, kontrabas och lite trumbeats, men jag kan ju vara ute och cykla.
I alla fall - Ted Gärdestad, som jag ändå inte är ett fan av, har gjort min sommarlåt; Sol, vind och vatten.


Märkliga förseelser



Av alla namn de har att välja mellan. De väljer att kalla det för aids-loppet.
Gillar idén, men är inte namnet lite... bisarrt?



Det är fredag, jag är kär

FORTSÄTT FRÅGA. FRÅGESTUND GÄLLER FORTFARANDE, SE INLÄGGET NEDAN.


En låt du lyssnar på när du är arg



Jag lyssnar inte så mycket på arg musik, är inte så ilsken av mig vad gäller låtar tror jag. Men eftersom den här låten är ful och underbar, förtjänar den en plats här. Lyssnar egentligen inte på Ebba Grön, men Staten och kapitalet är så jävla grym. "Den barmhärtiga arbetsvårdeeeeeen!" måste vara the moment of the song.
Plus att jag har ett fint barndomsminne innehållande en finlandsbåt, en överförfriskad person och den här låten. I kareokeversion.


En låt du lyssnar på när du är lycklig



För att den är typ den härligaste låten som finns. Kommer ihåg en gång när vår lärare på sista lektionen en fredag började spela den här och sa "ha en trevlig helg!". Och så är ju brittisk accent lika mysigt som maränger och skojiga bebisar. Friday I'm In Love är en fin och okitschig låt, och The Cure är lite lagom emomysiga. <-- Jag kommer bli hatad! <3


En låt du lyssnar på som gör dig ledsen




Obligatorisk Snook.
Lite blandade känslor, för låten är jättefin tycker jag och den är egentligen så himla hoppfull.
Men sedan sjunger de "Är och kommer fortsätta va', nog för idag, Snook är tillbaks" och jag tänker att de fortsatte inte att vara.
I övrigt kan jag klassa Älskling jag är hemma nu som en av mina absoluta favoritlåtar. Av Snook och alla andra.


Vad vill du veta om mig, fråga bara, jag berättar vad som helst

Yo fuckers.

Nu har jag inget att skriva om, och jag är ego. Så vet ni?
Det blir en frågestund.
Jag har varit rädd för det här. Tänk om ingen frågar något, vad fail. Så nu får ni fråga, annars lämnar jag er här i sticket med en ojämt presterande blogg. 

Love cha.

 

En låt från din favoritplatta



För närvarande är det albumet Satan i gatan av Veronica Maggio. Sju sorger går inte längre att spela på min Spotify.




Vem ska väcka Knyttet?



Hallo, ze bitches.

Sitter här en tidig majmorgon och ser ut lite som knyttet, med rufsigt hår och kvarglömd mascara under ögonen.
Eftersom jag är hardcore, har jag valt bort skönhetssömnen för att stiga upp med tuppen och se Daniel Adams-Ray's nya musikvideo på TV4-nyheterna. Klockan är fan halv nio en söndag. Vad gör man inte för någon man tycker om.

Men uppenbarligen har både Maria Wetterstrand och Erik Saade något OTROLIGT viktigt att säga (ja jag vet att Saade kom trea i ESC, grattis, och mhm, jag är ledsen att du ska avgå Wetterstrand, men jag är trött och tjurig.)
Kan de inte bara lite elegant slänga in Daniel i TV-rutan så att jag kan få gå och lägga mig igen? 


Update: Jag kollade fram till klockan elva. Han var aldrig på TV. Vet inte om jag ska skratta eller gråta.

ESC



Nej, jag tänker inte prata om Eurovision Song Contest. Althought, jag tror Saade har chans att vinna eftersom folk verkar ha den uppfattningen att han ÄR SÅ HIMWLA SÖÖÖWET!!1!1!1!!!11 <3<3<3<<<3<3<3333<3<3

Därför berättar jag istället om den gången jag blev totaldissad av en unge, eftersom det har jag inte hunnit berätta om.
Jag tror att det hände för typ två veckor sedan. Läget är: jag och Nelly sitter och väntar i en trappa på att vår lektion ska börja. Jag har en ask "Snygg-piller" från Lagerhaus som jag gnaskar i mig, för att det inte finns något annat i godisväg nära mig.
Ett par ungar, typ 8 år, bestämmer sig tydligen för att de har något att göra uppe på trappan, typ precis på fläcken där jag och Nelly har våra rumpor.
En av dem, en liten blond tjej, frågar mig om hon kan få en godis. Jag säger nej av av chockade (bara barn frågar främlingar om godis) och hygieniska skäl (barns fingrar kan ha varit PRECIS ÖVERALLT).

Tjejen: Vad är det för något?
Jag: Snygg-piller.
Tjejen (tänker efter en stund): I så fall behöver du nog några till.

Alltså, fattar ni. Jag blev helt utägd av en jävla åttaåring. Jag kunde inte göra annat än att garva åt den något skruvade situationen.
  

Hold your hand

En låt som beskriver dig

När jag har storhetsvansinne triggar den mig. När jag är lycklig bidrar den. När jag deppar piggar den upp.
Jag vet inte om den beskriver hela mig, sådant är svårt, men en bra på väg är den.

En låt du brukade älska men nu hatar

Gud så mycket hat det är i den här listan.


En låt som du ofta hör på radio

Jag lyssnar inte på radio, men tydligen spelas den här ganska flitigt.
 



En låt som du önskar att du fick höra på radio

För att den är genuint underbar.



Blind när alla lampor lyser



Vet ni vem jag träffade idag?

Den kära kära Veronica Maggio hade en liten spelning i Radiohuset, typ mitt på dagen. Pär lät oss faktiskt ta en halv dag ledigt, jag är evigt tacksam!

I alla fall var vi (Ester, Martina, Kikki) sjukt sena, så vi sprang från Karlaplan och nästan hela vägen bort till SR-huset. Och jag som har ungefär inga som helst procent kondition. 
Men när vi kom dit var det faktiskt inte så farligt med folk, och vi hade bara missat två-tre låtar (vi kom mitt i "Mitt hjärta blöder") så vi ninjade oss lite smidigt in bland alla människor så att vi i alla fall se Veronica stå där framme. Hon var så himla fin i sitt illblonda hår med den där karaktäristiska coola luggen, lila tights och en mörkblå tunika.
Hon sjöng kanske fyra eller fem låtar (felfritt), sedan tackade hon och vi började röra oss mot utgången. 

För att göra en lång historia kort - jag och Martina bestämde oss för att stanna en stund till och kolla om vi kunde få en skymt av henne igen. Det fick vi, till bådas stora förtjusning. Med papper i högsta hugg galopperade vi fram, och lyckades till råga på allt konversera lite också.

Martina: Men alltså, skulle du spela på grönan den 21?
Veronica: Ja, fast bara typ två låtar och det är inte ens mitt eget band.
Ester (lite från ingenstans): Men ändå, fett värt!
Veronica: Haha, ja kanske.

Jag är ju helt komiskt störd i mina konversationer med kändisar.
Men jag fick en autograf! Yey.


 

En låt som ingen tror att du skulle älska

Har svårt att låta bli att älska låten, med dess asnajsa beat och överraskande bra text. Sedan gillar jag hans lilla kör som följer efter honom. En sådan ska jag också ha, som typ dyker upp från ingenstans ibland och sjunger "oops!" när jag snubblar på skosnörena och "aint that some shit?" när jag läser MATTE på schemat.



"Fuck you" - Cee Lo Green


mackor å varm chokla' bland blommorna å djuren



Svarta mjukisbyxor - vetehelvetevarifrån, Stadium kanske.
Vit tröja - mor mins.
Strumpor - vilken nolifer bryr sig?
Ansiktsuttryck och kroppsspråk  - vi kan säga Fritt Fall.
 
Jag bjuder på en fabulöst sexig bild på min outfit idag . Vi hade heldagsorientering på schemat, och jag och Nelly lyckades göra det rätt mysigt faktiskt. Vi sjöng lite Maggio och stämplade kontroller, sedan fick man åka hem tidigt och oj vad intresseklubben kolliderar.


I don't feel like dancing

En låt du kan dansa till




En låt som får dig att somna 
P-A-L-L-A


En låt av ditt favoritband



En låt av ett band du hatar
Jag hatar inte idag.


En låt som är guilty pleasure




Svar på tal

Svar till Jana om Svensk fil:

Tjena. Kul med folk som tycker, framförallt då det här lutar åt konstruktiv kritik. Jag kan informera, som jag varit tvungen att göra innan dess, att det här är en humorblogg, och jag skriver om det som poppar upp i mitt huvud och i min kyl. Ibland blir det fel. Eller uppfattas som det.
Det var inte meningen att uppröra eller provocera på något vis. 

Jag har så sent som idag själv sagt att om ordet inte vore så laddat, skulle jag själv kalla mig patriot. Jag älskar Sverige och människorna som bor här, som är av olika religioner och härkomster.
Men jag har ingen lust att bli kopplad till något jag verkligen inte står för, så jag skippar det.

Angående kommentarerna:
Eftersom jag känner Nelly personligen vet jag att åtminstone hennes kommentar är i det vitsigare laget, precis som inlägget. Nona kan jag inte uttala mig om, men jag gissar på detsamma.  

Sedan har jag ingen aning om vad Oskar och Daniel har för politiska åsikter, det har inte jag med att göra. Framförallt är det inte relevant just här eller för den delen det minsta besläktat med ämnet.
Jag väljer inte mina artister efter parti, sålänge de inte är typ nazister och det vet vi ju att de inte är. 


Tack.

//
Ester  


En låt du kan hela texten till



Föga förvånande. Vilket inbitet fan kan inte hela den här texten utantill? Vem i övrigt kan inte hela texten utantill? Utom du då, kära Nelly "Den Enda Sång Jag Kan Och Så Sjunger Hon Bara Med I De Två Första Raderna" Farran-Lee.

Okej, hon kan faktiskt refrängen.




Dagens fölsidasbarn (i plural)

Som den erkänt mest glömska personen på Söder, hade jag förstås glömt en mycket viktig detalj denna vecka.
Min högt älskade kompis Edith fyller år! Femton = byxmyndig, moppemyndig och biomyndig! I allmänhet ett tüffare socialt liv och allt. 

  

Grattis Edith; omtänksam, intelligent och förfärligt rolig människa. Med talang för sång, teater och andra roliga kreativa ting. Alltid rolig att prata med, och med en skön inställning till allt. Du är snäll, men kan hävda dig och är världens bästa i största allmänhet!

Men sen kom jag på att jag om jag minns rätt, inte grattat kära Annie som fyllde år första mars. Dålig stil. Så jag grattar Edith på hennes stora dag, och Annie får ett litet hörn med extra glasyr. Du är smart, mysig, rolig och har koll på allt som jag inte har koll på. Puss!




En låt som påminner om ett tillfälle



"Änglalik" - Snook

Påminner mig om när jag satt vid kajen på Slussen en kväll i april och det mörknade, men det var små ljus överallt som speglades i vattnet. Hade en tunn vårjacka på mig, så jag frös lite, men jag lyssnade på musik så jag kände inte av det så mycket. Jag försökte skriva men kom bara på små Snookcitat, så det blev en dålig dikt om fiskmåsar.
Sedan gick jag förbi Martina och vi tog en promenad över Ringvägen.


bin Ladins bror



Jag har ju inte kommenterat Usama bin Ladins = den blogg jag driver är i själva verket ganska så oändligt efterbliven.
Jag orkar inte ens börja redogöra för trassliga åsikter och blandade känslor, kan bara säga att jag är lättad över att han är borta. Inte över att han är död - hur ondsint han är var, så var bin Ladin fortfarande en människa. Men att han är borta, omöjligt kan han göra mer skada. 

Å andra sidan är hans kumpaner eventuellt en smula pissed nu...
I alla fall tänkte jag att för att lätta på den komplicerade relationen mellan USA och inte USA, dra en härlig liten vits.

Vad heter bin Ladins glömske bror?
Varvade ja Laden!

Hihihihihihi.


 

En låt som påminner om ett ställe



Östergården matkollo sommaren 2010.


En låt som påminner om någon



Valfri B.E.P-låt egentligen. Jag, Annie och Edith hade vår period i lågstadiet då vi lekte Black Eyed Peas. Jag var Apl.De.Ap, Annie var Will.I.Am och Edith var Fergie. Vi hade ingen Taboo, ingen koreografi och ingen riktig plan för vad det hela gick ut på. Och... som de små ungjävlar vi var fattade vi heller inte de sexuella anspelningar i princip alla låtar innehöll. Nostalgi på hög nivå.



En låt som gör mig ledsen



Det är lite som att vrida på en kran. Första gången lyssnade jag på den fyra gånger i rad och bölade som en liten unge. Jag snygg-grät inte ens, allt bara släppte. Nu kan jag sansa mig, men låten är fortfarande så oerhört vacker.

knyter mina skor och går tillbaka in igen
sitter här på sängen tills du ber mig att gå hem
letar efter nåt att säga som kan ändra allt
nåt mer än det jag redan sagt

Där någonstans drabbades mitt ansikte av allvarliga katastrofer såsom översvämningar och skalv.
Jag misstänker att jag vid tidpunkten liknade något slags enormt sviskon med svåra tics, men jag har inga vittnen och det är väl lika bra.
 




En låt som gör mig glad



För jag tänker på att det snart blir sommar, och den här låten passar så bra.
 




En låt jag hatar



Behövs inga kommentarer. Så jävla överskattad, och jag ser inte riktigt humorn i det hela.
Eftersom blogg.se fuckade igår, får ni låtspecialen x2 idag!


Svensk fil



Yoghurten har blivit patriotisk.


Because you're beautiful

1. Din favoritlåt



Jag har älskat den här låten ända sedan jag hörde den i en ganska dålig cover á la Johan Palm.
Och hur många artister jag än gillat sedan dess, har Suede hängt med som en trogen liten brittisk hund. Att låten typ handlar om droger och gäng fick jag reda på lite senare, och då var det försent.

 
 

Barfotafötter genom hela stan



En sådan här hängde i tunnelbanan. "Satan i gatan!" tänkte jag och bruschan, rusade fram och rev ner den. Och så tänkte vi att finns det en så finns det flera.
Så hittade vi ett par meter längre bort ännu en, som vi... eh, tja, rev ner. Hälsa ditt ex, en sunkig vägg inom räckhåll för hundpiss, Veronica. Välkommen in till mitt rum, och länge leve du min vän.
Lätt att jag kommer till Cirkus. Något stort är på gång. Något som är värt att dö för. Eller i alla fall ruinera sig för.


Jag tror att alla snart fått nog av mig.


(men det blir mest gnat om Snook)

Nu är jag fri. Fri att börja med en ny lista som binder mig.


-        din favoritlåt

-        din hatlåt

-        en låt som gör dig glad

-        en låt som gör dig ledsen

-        låt som påminner om en person

-        påminner om ett ställe

-        påminner om ett tillfälle

-        en låt som du kan hela texten till

-        en låt du kan dansa till

-        en låt som får dig att somna

-        en låt av ditt favoritband

-        en låt av ett band du hatar

-        en låt som är guilty pleasure

-        en låt som ingen tror att du skulle älska

-        en låt som beskriver dig

-        en låt du brukade älska men nu hatar

-        en låt som du ofta hör på radio

-        en låt som du önskar att du fick höra på radio

-        en låt från din favoritplatta

-        en låt du lyssnar på när du är arg

-        en låt du lyssnar på när du är lycklig

-        en låt du lyssnar på som gör dig ledsen

-        en låt som får dig att skratta

-        en låt du kan spela på instrument

-        en låt du skulle vilja kunna spela på instrument

-        en låt som får dig att känna dig skyldig

-        en låt från din barndom

-        din favoritlåt från den här tiden förra året



Blaff

Jag är hjärtligt trött på den här listan nu, så jag smockar ihop alla dagar till ett superfett inlägg istället.


Dag 21 – En bild på dig själv som är tagen utav någon annan.



Jag vet verkligen inte vad som hände. Men uppenbarligen var det inte meningen att man skulle fåna sig på detta foto, och eftersom Edith och Linn ser jättebra och reko ut får jag någonslags dinousarien-i-mitteneffekt.


Dag 22 – Din favoritårstid.



Sommarlovstid. Precis innan alla åker från stan.

Dag 23 – En låt som får dig att gråta.

Får ni veta om några dagar.

Dag 24 – En bild på någon i din familj.



Det blir väl Vera igen då. Vi äter citroner framför webcamen.


Dag 25 – En bild på någon du aldrig kommer släppa taget om



Farfar och morfar. Jag önskar att jag fått chansen att lära känna er bättre.
På bilden syns morfar, och bebisen är ingen annan än lilla bloggägaren.



Tack för det här. Fakk ju, listan. Jag älskar dig!


This is a story about love

Dag 20 - Din favoritfilm



Jag kollar väldigt lite på film, men en av de första som dök upp i huvudet var "500 days of summer". Värsta prettovalet, men den är lite söt. Så vi säger det.


Byxfitta

Pappa visade mig ett seriealbum vars författare han säkert känner eller nåt. Han trodde att jag kanske skulle gilla det, även om det var lite märkligt ibland. Om jag gjorde! Det är så jävla groteskt, och en del skämt är bara för mycket (jag undviker att publicera serien om pedofiltrollet Jean-Claude, t.ex.) men det är sjukt underhållande.

Om man är blå, höger, eller vad man vill kalla det, och lätt tar illa vid sig av kritik, oavsett om den är humoristiskt betonad eller ej, är det kanske inte så roligt eftersom albumet är genomsyrat av en vänsteranda utan dess like. 
Jag vet inte, en del tar ju jättelätt på sånt och ser förbi det.
I alla fall, här är några av de roligaste seriestripparna







FULL SYSSELSÄTTNING av Pontus Lundkvist



Rämicks



Sitter som världens mest patetiska lilla hipster iförd stickat och mjukisbyxor med en märklig blandning av nudlar och varm mjölk i magen. Orientering igen - det sätter ärr på livet.
Min första kommentar när vi omilt blev utknuffade bland träden var "men... det här är ju typ landet!". Vi var i Årsta. Ibland tycker jag själv nog att jag är liiite jobbig.
Men jag och peepsen komponerade faktiskt en låt då vi stod och vinglade vid ett stup i regnet. Den här sången dedikeras Jesper, vår gympalärare. Önskar Ester, Nelly, Kikki och Martina.
Och nej, den rimmar inte. För den skrevs i en backe av fyra uppgivna tonåringar.


Fått en trädgren i huvet, legat sövd på akuten
Varit död två timmar, hela kroppen var bruten
Blivit jagad av hundar, varit vilsen i skogen
Jag har famlat i mörker, men i dig såg jag ljuset
Och för dig har jag flåsat, och dolt mina tårar
Med dig blir jag mindre, som gubben i lådan
Jag vägrar att inse, du sviker mig alltid
Jag gräver min grav för dig, jag är en soldat för dig

Jag orientera' för dig, och fick en G+ tillbaks
Jag ska aldrig, gå ut i skogen mer igen
Jag har givit dig allt, och jag har ingen kondition
För dig ska jag göra det tusen gånger om Tusen gånger om Blivit lämnad i skogen, medan du gick och humma Fick jag stenar i magen, tills jag smakade mossan Ändå gick jag tillbaka, och jag måste va galen Som nyss blivit bedragen, och som tänkte på skolan För jag trängde bort jag-et, och jag såg alla tecken Men jag ville va bättre, men då kom jag ba' vilse Jag vägrar att inse, du sviker mig alltid Jag gräver min grav för dig, jag är en soldat för dig


Jag orientera' för dig, och fick en G+ tillbaks
Jag ska aldrig, gå ut i skogen mer igen
Jag har givit dig allt, och jag har ingen kondition
För dig ska jag göra det tusen gånger om
Tusen gånger om




Ställ oss båda på en våg, och snart så flyger du bland stjärnor Har sämst kondition i skolan, ändå finns du i mitt hjärta Stämpla min kontroll spelar det roll? du är blott en blek lanterna Jag har gjort det här så länge, jag kan lika väl fortsätta Jag orientera' för dig, och fick en G+ tillbaks
Jag ska aldrig, gå ut i skogen mer igen
Jag har givit dig allt, och jag har ingen kondition
För dig ska jag göra det tusen gånger om
Tusen gånger om





Guess what?

Dag 19 - En bild på någonting du vill ha just nu



*skitglad dubbelhaka*


(http://www.merchworld.se/Product.aspx?pid=900)

Piss off, kära fråga!

Dag 18 - En person som alltid ställer upp för dig



Lilla moi. Annars hade jag klarat mig ganska dåligt.



Vid närmare eftertanke kanske också bruschan. Eftersom jag gillar att klä ut henne när vi ska göra filmer.
Ämen äsch, jag har sjukt många!



Dagens ögonblick



Vi går och pratar som vanligt och det är mörkt och kallt i Skånegläntan. Tisdagskväll i maj.
Och så stannar jag och säger "sch, lyssna!" och båda höjer blicken mot en öppen balkongdörr. Någon visslar och spelar gitarr därinne, inte det minsta falskt. Det låter vackert, som en äkta trubadur.
Ljuset sipprar ut från lägenheten. Ett par sekunder lyssnar vi. Sedan är förtrollningen bruten.



LÅT MIG UTBRINGA ETT VRÅL



Lite innan lunch höll Axel i min klass upp datorskärmen mot mig. Vilken var fylld av min egen favoritperson - Daniel Adams-Ray! Jag är dig evigt tacksam, Axel.
Det visade sig att han ska spela på Grönan den 19 september and guess who's gonna be there? (För folk med IQ gnu - jag, Ester Almost Groupie Berg i egen hög person.)

Min reaktion på denna glädjande nyhet var ytterst pinsam och framförallt skrämmande, inte minst för mig själv.
Jag slog händerna för ansiktet, pep i 100 decibel och vaggade fram och tillbaka. När någon chockat frågade något i stil med "wazzyp?" skrek jag med ljudnivån och tonen av en jordekorre på LSD: "DANIELADAMSRAYKOMMERTILLGRÖNANOCHJAGHARGRATISINTRÄDEHERREGUUUUD!" (Gratis inträde, man har kontakter ser ni. Skämt åsido, jag får ett årskort av Skansen då jag dansar i Ringleksbarnen.)
Mina klasskamrater stirrade skärrat på mig, och jag kände mig en smula skämmig. "Chilla!" var en av kommentarerna på utbrottet. Och Matilda sade lite skrämt "Men Ester, du är ju helt röd i ansiktet!". Så då satt jag där, med färgen av Vänsterpartiets logga, och hyperventilerade. Jag skojar inte, jag hyperventilerade.

Bruschan var i hemkunskapssalen, jag var tvungen att ranta dit, kasta upp dörren och med ett obehagligt leende á la krokodilpedofil lisma "MARTINAAAH, JAG MÅSTE PRATA MED DEEEJ..."
Sedan slet jag ut henne ur klassrummet och väste snabbt all information ansiktet på henne. Hon dog nästan av lycka. Jag tror bestämt inte att sådant här är normalt.

Anledningen till denna perverserat lyckliga reaktion är att vi nästan gett upp hoppet att få se Daniel i sommar, då ekonomi och geografi inte går ihop med våra söderungeliv. Men se, det löste sig.

Jag är egentligen ingen groupie, hoppas jag.


Jag lovar, jag kan fixa vem jag vill

Dag 17 - En person du vill byta utseende med

Jag gillar hur jag ser ut. Jag är verkligen inte särskilt vacker, men vafan. Man vänjer sig. Jag gillar mina inåtfötter, min potatisnäsa och kantiga axlar - helt enkelt fför att det är jag.
Våra brister gör oss till människor.
Men om jag fick byta med någon skulle det nog vara



Veronica Maggio, officiell komplexframkallare. Tyvärr tycker jag att hon larvar sig lite väl mycket på bild, ibland ser hon nästan spånig ut när hon posar. Det är ju allmänt känt att du är snygg och begåvad ändå, utan halvöppen mun och slutna ögon. Utnyttja det, förfan. Det skulle vi vanliga dödliga göra.

Om Linnros och Maggio fått barn skulle det blivit en genetisk jackpot!


Körsbärsblomma



Nu fäller körsbärsträden

Och de mjuka bladen ligger platt på mage

Utspridda och förvånade

 

Här på asfalten

Och så långt mitt öga kan sträcka sig

Är marken skär

 

Världen ser lite bögig ut

Stolt och rosa



Ester 2011


Brinn vid mig


Alldeles särdeles förskräcklig bild på hela gänget.


Elden och poesin brann, men jag hade ingen penna.


Sitter och lyssnar på den där jävla limited Spotify-skiten som nu är införd. Hatar av hela mitt hjärta.
Men Veronica Maggio piggar upp!

Valborg firades som jag tidigare nämnde med bruschan Martina, fröken Nelly och "Unga Kristina" (snuskigt internskämt).
Vi drev runt på Söder, det här är inget roligt att läsa om. Det var egentligen inget drag i kungsan. Så vi fixade ett själva då vi tog oss upp på scenen och sjöng jättefult på lite allt möjligt. Men paranoid som jag är gnällde jag lite efter ett tag om dessa obehagliga och iskalla poliser som smyger kring ungdomar den sista april, så vi gick hem.

En av mina allra bästa valborgsar ever.

 

Skägg

Dag 16 - Någon du vill träffa just nu

Egentligen är det så rålöjligt uppenbart. (Jag vill träffa Hans Oskar Linnros och Daniel David John Adams-Ray, live. Nu, allrahelst.) Men jag kan slå till med:



Professor Albus Percival Wulfric Brian Dumbledore. Lite Nelly-style egentligen.

Oskar vem?

Dag 15 - Något du ångrar


Tjejen heter Gunhild Carling. Hon var så pass tuff att hon kunde spela på tre trumpeter samtidigt, stäppa och vara jävligt rolig med grym publikkontakt. Inga kommentarer.

När jag delade ut blommor till artisterna på Allsång på Skansen i somras visste jag inte vem Oskar Linnros var.
Följdaktligen - Ester Berg pratar normalt med Oskar Linnros och ger honom en blomma utan att ha ett hum om vilken underbar typ och framtida inspirationskälla, favoritmusiker och coolhet personifierad hon nu står öga mot öga med. Jag har till och med hans autograf.

Vet ni hur mycket jag hatar mig själv just nu?
Men jag ska säga det till honom om jag får chansen den 1 september, då han spelar på Grönan. Att jag avgudar honom och gav honom en blomma på förra Allsång.

RSS 2.0